het perfecte binnenklimaat

 

Veel mensen hebben niet door dat de luchtkwaliteit binnenshuis slechter is dan de lucht buiten. Dit is erg zorgwekkend, want bewoners brengen gemiddeld 80 tot 90% van de tijd door in hun woning. Dit geeft aan dat het erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat u een gezond binnenklimaat heeft.

Belangrijke kenmerken van een gezond binnenklimaat

Hoe ziet een gezond binnenklimaat er dan uit? Het antwoord hierop is simpel dan het lijkt, want met enkele maatregelen creëert u al een gezonder binnenklimaat in uw woning. Gelukkig zijn er ook gehele systemen die zorgen voor een gezond binnenklimaat. Zo biedt Zehnder een compleet systeem dat alle aspecten van het binnenklimaat beheert.

regel uw themperatuur !

Het eerste waar u rekening mee moet houden voor een gezond binnenklimaat is de tempratuur in huis. Het is belangrijk dat er een constante tempratuur aangehouden wordt. Idealiter is dat tussen de 18 en 22 graden. Houd er rekening mee dat er bij aanwezigheid van vloerverwarming de temperatuur lager mag zijn dan bij een radiator door de gespreide warmteafgifte. Er zijn tegenwoordig thermostaten die ervoor zorgen dat u deze temperatuur in het hele huis op een afstand kunt beheren. Een mooi voorbeeld hiervoor is de Nest thermostaat van Google.

Lees meer over Nest thermostaat

Let op de vochtigheidsgraad

De vochtigheidsgraad is ook een belangrijke factor in het bereiken van een gezond binnenklimaat. De vochtigheid mag niet te hoog of te laag zijn in huis, want een te droge lucht kan even schadelijk zijn als een te vochtige lucht. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%, dit is te meten door middel van een hygrometer.

Ventileer voldoende

nieuwe serie roosters

 

Als laatste is het ook belangrijk om een goede ventilatie in het huis aanwezig te hebben. Een goede manier om de lucht in de woning gezond te houden, is regelmatig verluchten. Dit kunt u doen door het openen van een raam, maar bij slecht weer laat u dan juist te veel vocht binnenwaaien. Daarom zijn er ook ventilatiesystemen die ervoor zorgen dat er 24 uur per dag gezonde lucht binnenkomt en de ongezonde lucht het huis verlaat. Zo’n systeem dat zorgt voor een goede ventilatie binnenshuis is het Base/qualityFlow systeem. Dit systeem is niet alleen ideaal voor het regelen van de ventilatie in uw huis, maar verbruikt ook nog eens weinig energie.

Lees meer over het Base/qualityFlow systeem op ithodaalderop.nl

 

Gaat u binnenkort een nieuwe woning bouwen of een bestaande woning renoveren? Zehnder heeft alles in huis voor een gezond, energiezuinig en comfortabel binnenklimaat.

Warmteterugwinning

De basis voor dit perfecte binnenklimaat is de warmteterugwin-unit. Warmteterugwinning zorgt ervoor dat de warmte van de afgevoerde binnenlucht voor meer dan 95% wordt gebruikt om de koude buitenlucht voor te verwarmen. Uiteraard worden de luchtstromen hierbij niet met elkaar vermengd. De vervuilde lucht gaat rechtstreeks naar buiten en de warmte blijft binnen. Dit is de meest energiezuinige en comfortabele keuze die u kunt maken. Combineert u deze unit met de Zehnder ComfoBox dan wordt uw woning voorzien van koeling, verwarming, ventilatie én warm water. Alles in één systeem geïntegreerd.

’s Zomers zorgt het Artic koelsysteem voor éxtra verkoeling op het heetst van de dag.

Optimale verdeling van de lucht

last van uw longen of vaak verkouden/griep?

Een goede luchtkwaliteit bereikt u niet zomaar. Er is een goed luchtverdeelsysteem nodig om de gebruikte lucht af te voeren en frisse lucht geruisloos en zo hygiënisch mogelijk toe te voeren in uw woning. Hiervoor is het kunststof luchtverdeelsysteem ComfoFresh uitermate geschikt. ComfoFresh is gemaakt van hoogwaardig geurloos kunststof en aan de binnenzijde helemaal glad. Deze Clinside®-gepatenteerde en hygiënische oplossing voorkomt vastzetting van vuil- en stofdeeltjes. ComoFresh kan worden uitgevoerd met designroosters in uw wand of plafond.

vasco d500-2 samen met hun leiding systeem de stilste in hun klasse!

.toegepast bij Beeks Oog en Oor te ‘s-Gravenzande omdat het echt stil moet zijn tijdens een oormeting !

 

het systeem ultra dunne leiding (instorkanaal). gemonteerd bij Beeks Oog&Oor

 

vasco flow systeem ook in renovatie toepasbaar