van bad naar inloopdouche

inloopdouche

 

 

De inloopdouche is immens populair. Op latere leeftijd is het in toenemende mate lastiger om in en uit bad te komen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dit makkelijker voor u te maken. De meest gekozen oplossing is het vervangen van het oude bad door een nieuwe inloopdouche. Het is zelfs al mogelijk om in een dag over te gaan van bad naar douche

’s Ochtends in bad en ’s avonds al onder de inloopdouche

Door het verwijderen van het oude bad en het plaatsen van een inloopdouche wordt de drempel weggenomen die iemand ervaart om het bad in of uit te stappen. Het bad wordt in de meeste gevallen vervangen door een (super)lage douchebak of door een zelfs helemaal drempelvrije inloopdouche. Doordat zo’n inloopdouche geen drempel heeft, is het makkelijker om in of uit te stappen.

Inloopdouche met douchestoel of opklapbaar douchezitje in uw badkamer?

Iets anders wat nog wel eens vergeten wordt, is dat mensen op latere leeftijd soms moeite hebben om langere tijd te staan. Gelukkig is ook hiervoor een oplossing bedacht. Door het plaatsen van een losse douchekruk, een douchestoel of een opklapbaar douchezitje kan er gewoon gezeten worden terwijl u doucht. Ook kan het veilig zijn om eventuele beugels te plaatsen in of rondom de douche.

Van bad naar douche(stoeltje)

Past een inloopdouche wel op de plek van mijn bad?

Vaak zijn er een aantal redenen dat mensen twijfelen om over te gaan van bad naar inloopdouche. Een van deze redenen is dat men bang is dat de nieuwe douche niet in de badkamer zou passen. Wat hierbij wordt vergeten, is dat douches in diverse groottes beschikbaar zijn. Er is altijd wel een douche die dezelfde afmetingen heeft als het bestaande bad. Zo kan er vrijwel in de meeste gevallen succesvol worden overgegaan van bad naar douche.

van bad naar design inloopdouche